Het meest essentiële verschil met vroeger is de transparantie. Van arts tot verpleegkundige, ze vertellen precies wat ze met je doen. Ik lag in het UMC Utrecht, en daar kun je via een goed beveiligde eigen webpagina ook de rapportages en uitslagen zien.

Op de radio is het trend om de luisteraar via appjes actief bij de uitzending te betrekken. ‘Testimonials’ (verklaringen van gebruikers) zijn een beproefd reclamemiddel. Ze komen geloofwaardig over en kweken een band. Bij de Top 2000 wordt er driftig gebruik van gemaakt.

U denkt toch niet dat al die appjes echt zijn he? De meeste schrijf IK!

Ze huren mij in om zoveel mogelijk reacties te schrijven. Tussen kerst en oud en nieuw is het voor mij A.L.G.T. (Achterover Leunen, Geld Tellen).

Moeilijk? Welnee! Hieronder een paar van mijn appjes:

Ook in Tietjerkstradiel luisteren ze naar de Top 2000! Hylke appte ons;

‘De radio staat hier de hele dag aan, wat een feestje!’

Dank je wel Hylke! Wist je dat de Friese top 10 niet afwijkt van de Nationale? Zo eigenwijs zijn jullie Friezen dus ook weer niet…. Ha ha haaaa… en we gaan verder!

En we hebben een beller:

Jaaaa… met Casey vanuit het Top 2000 café. Ik doe mijn best om boven de feestende mensen uit te komen. Bij Normaal werd er zelfs met bier gegooid, iedereen is helemaal in de moed!’

Dank je wel Casey, de top 2000 is aaaaannnnnn! Ook in Alaska! We kregen een appje van Piet Polaar. Hij schreef:

Het is hier nu ijzig koud maar de Top 2000 houdt ons warm! Zelfs kwijlende ijsberen staan te swingen voor de brakkige deur van onze afgelegen hut.’

Jaaaa mensen, de Top 2000 maakt heel wat emoties los!

We kregen net een sms van dhr. E van Gelist, die op dit moment een Top 2000 kerkdienst houdt in donker Amsterdam. Hij schrijft:

‘Prijs de Heer en de Dame! De kerk swingt hier alsof James Brown een dienst voor de Bloes Broeders houdt. Koel!’

Jaaaaaa… daar is weer zo’n denderende dreuner van Status Kwo, maar eerst een appje van Charlene de Carvalho, vanuit het vliegtuig naar Samoa.

‘Wij vliegen elk jaar naar Samoa, omdat het daar een dag eerder nieuwjaar is. Zo kunnen we een dag langer feesten met heerlijk helder Heineken!’

(voor zo’n berichtje krijg ik dubbel betaald!)

Anja liet ons weten:

‘Ook als ik Sjors (mijn Collie) uitlaat, volg ik de Top 2000 via mijn Aai foon. Vroeger liet ik ‘m binnen zitten omdat ik niets wilde missen. Maar op ’t laatst kwam zijn gepiep boven de muziek uit.’