Toen bekend werd dat er een (symbolische) ‘Minister’ van Gehandicaptenzaken moest komen, zeiden veel mensen dat ik op die functie moest solliciteren.

Van voetballers zijn we gewend dat ze een gek dansje maken als ze gescoord hebben. Begrijpelijk, en vaak zit er zelfs nog enige creativiteit in hun ‘moves.’

Tenenkrommend is echter de nieuwe trend van steeds meer bedrijven om gekke dansjes in hun reclamespots te gebruiken. Spuugzat word ik van die irritante creatieve armoede.

De eerste en ergste is de Staatsloterij. Ze tonen in hun reclamespots bouwvakkers, obers, bewakers en kantoorhulpjes die tijdens hun werk een idioot dansje maken. Allemaal hebben ze voorpret omdat ze denken straks een miljoenenprijs te winnen.

De bedoeling is dat u die voorpret ook gaat hebben en loten koopt.

Droom lekker verder. Wist u dat statistisch de kans groter is dat u door de bliksem getroffen wordt dan dat u de hoofdprijs wint?

Ondertussen grijpt de Gekke Dansjes Gekte om zich heen. Geldboer ASR gebruikt het, u weet wel, met die domme deun rap ‘dit is de tijd van doen.’ Terecht beloond met de Loden Leeuw voor de meest irritante reclame. En nog veel meer reclamebureaus met creatieve bloedarmoede smeren ze hun kortzichtige klanten aan.

Het dieptepunt was echter toen ik zag dat ook Chocomel nu Gekke Dansjes gebruikt.

In een totaal mislukte poging om te communiceren dat Chocomel een drankje voor alle leeftijden is, gebruiken ze een krasse knar. Mogelijk geleend uit het plaatselijke dagbesteding centrum.

Tot overmaat van ramp was deze dwalende senior van het type EL-U-EL. Met een Chocomel heuptasje om (o gruwel) en een Chocomel in zijn hand, deed hij op een tuinfeestje voor pubers een gek dansje. Een krampachtige en mislukte poging om ‘jong’ te zijn.

Het werd me teveel. Ik smeet mijn blikje Chocomel naar de TV en schonk een bierglas vol whiskey in. Beter een zittende danser aan de drank dan een gekke danser aan de Chocomel.

https://www.youtube.com/watch?v=mvYRxrnFUJ4